ИГУМЕНИЦА – БАРИ – ПОМПЕЙ – НЕАПОЛ – РИМ – ФЛОРЕНЦИЯ – ИГУМЕНИЦА


ИГУМЕНИЦА – БАРИ – ПОМПЕЙ – НЕАПОЛ –

РИМ – ФЛОРЕНЦИЯ – ИГУМЕНИЦА

1-ви ден: Отпътуване от Стара Загора в 5,00 часа.Транзитен преход през Солун и Козани за пристанище Игуменица на Йонийско море.Вечерта качване на ферибот за Бари.Нощувка на ферибота.

2-ри ден: Пристигане в Бари сутринта.Отпътуване за Помпей и разглеждане на руините на древния град, опустошен през 79 г. пр.н.е. от изригването на вулкана Везувий.Панорамна обиколка на Неапол – живописно разположен на брега на Неаполитанския залив, столицата на област Кампаня , основана от гръцки колонизатори.Разглеждане на Катедралата – в неоготически стил, Кралския дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале, Операта Сан Карло, която в продължение на 2 века е била център за любителите на музиката в Европа.Отпътуване за Рим. Нощувка.

3-ти ден: Закуска.Пешеходна обиколка с екскурзовод на български език: Колизеума, Римския форум, Арката на Константин, Колоната на Траян, изкачване на Капитолия, Площад Венеция с паметника на Виктор ЕмануилІ, Площад Ди Треви с фонтана Ди Треви, Площад Испания, Площад Република, Църквата «Сан Клементе» с гроба на Константин Кирил Философ. Нощувка.

4-ти ден: Закуска. Посещение на Ватикана – най – малката страна в света, средище на католицизма и резиденция на Римския Папа. Разглеждане на площада и Базиликата Свети Петър. По желание посещение на Ватиканските музеи с екскурзовод на български език или изкачване на купола на Микеланджело. Свободно време. Нощувка.

5-ти ден: Закуска. Отпътуване за Монтекатини Терме.По пътя –престой в Пиза в Двора на чудесата(Катедралата,баптистериото и наклонената кула)Свободно време. Нощувка.

6-ти ден: Закуска. Туристическа програма във Флоренция: Църквата Санта Кроче, Катедралата Санта Мария дел Фиоре, пиаца Дел Синьория, пиаца Векио и понте Векио – най – красивия мост над река Арно от ІVвек, двореца Пити, площада със скулптурата – копие на Давид, галерия Уфици отвън, базиликата Сан Лоренцо и Капела Медичи. По желание разглеждане на галерия Уфици. Свободно време. Връщане в Монтекатини. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден: Закуска. Отпътуване за Бари. Вечерта качване на ферибота за Игуменица. Нощувка.

8-ми ден: Пристигане в Игуменица в 8часа. Отпътуване за България. Пристигане в Стара Загора вечерта.

 

цена: 515 лв

 

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус – климатик, минибар, видеосистема
 • 5 нощувки и 5 закуски в хотел 2/3* (3 в Рим; 2 във Флоренция)
 • Туристическа програма с екскурзовод на български език в Неапол, Помпей, Рим, Флоренция,Пиза.
  • Медицинска застраховка асистанс
  • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

 

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Входните такси на музеите
 • Билет за римското метро и билет за градския транспорт в Рим
 • Два билета за ферибот Игуменица – Бари – Игуменица в икономична класа (седалка)

 

ЗАБЕЛЕЖКА:

 • Цената е формирана при група минимум 45 човека
 • На 10 човека 1 ръководител пътува служебно командирован от фирмата.

 

За нас

„Лион турс” ООД

е лицензиран туроператор с удостоверения за регистрация номер – 05676. На туристическия пазар е от 1999 год. Предлага следната палитра от туристически услуги в страната и чужбина:

Вижте още >>

Свържете се с нас

ул. “Генерал Гурко” 53
Стара Загора, ПК 6000
България
email: travel@lion-tours.com
042 / 621 795
0887 455 125

комплекс Меден рудник,
билетен център с/у блок 415
Бургас
България
email: travel_lionsburgas@abv.bg
0887 498 597
0895 540 264

Изпратете ни запитване

Запитване до (задължително)

Powered by HitOferta